KEK-PASTALAR,

PRENSES PASTA NASIL YAPILIYOR.

Mayıs 01, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



PRENSES PASTA
Tarifini yazacağım ''PRENSES'' 60-70 li yıllarda Ankara'da belirli
pastahanelerde yapılan porsiyon olarak alınan ve çok kişinin sevdalısı
olduğu,hatta uzak mesafelerden bile prensesi çıkaran pastanelere bu lezzeti
yemek için gidenleri biliyorum.
Bu gün hali hazırda bu lezzet çay sohbetlerinde konuşulur.
Prenses Pasta adı altında çok fazla tarif var.
Ama o tariflerin gerçek PRENSES ile hiç mi hiç alakası yok.
İlk çıkan ve adı konan PRENSES PASTA yukarıda resmini 
gördüğünüz pastadır.
İki aşamalı olarak yapacağımız porsiyon pasta azıcık oyalayıcı
olsa da,arada bir misafirlere hazırlıyarak bu lezzeti günümüzde de
yaşatmak..
Unutulmaya yüz tutan yiyecekleri arayarak tekrar gündeme getirmek,
eski tatları gençlere hatırlatmak ,bizlerinde anılarında kalanları
gün yüzüne çıkarmaya ne dersiniz.
MALZEMELER:
BİSKÜVİLER İÇİN:
125 gr oda sıcaklığında tereyağ yada sadeyağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
YAPILIŞI:
Tereyağını mikser kasenize alarak krema kıvamına getirin.
Toz şeker ilavesiyle karıştırmaya devam edin.Şeker ve
tereyağ iyice birbirine geçerek ,şeker erisin.Yumurtayı ekleyin
ve 2-3 dakika birlikte karıştırın.
Un ve vanilyayı eleyerek azar azar ekleyerek yoğurun.
1/2 saat hamuru buzdolabında dinlendirin.
Hamuru iki parçaya bölün ve streç film arasında bisküvi kalınlığında
açın.Yuvarlak kenar kısımları tırtıklı bisküvi kalıpları ile kesin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
175 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Bisküvilerin renkleri hafif pembeleşecektir.
Bir tel ızgaranın üzerine çıkararak soğumaya bırakın.Ve kremasını
hazırlamaya başlayın.
KREMA MALZEMELER:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
2 adet yumurta sarısı
2 paket vanilya
75 gr tereyağ
DIŞ KAPLAMASI İÇİN:
Hindistan cevizi
Kalp çikolata
YAPILIŞI:
Sütü bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtmaya başlayın.Vanilyaları ,
ekleyerek karıştırın.
Bu arada bir kasede un,nişasta,şeker ve yumurta sarısını karıştırın.
Isınan sütü hızlıca karıştırarak unlu karışıma ekleyin.
Tekrar ateş üstüne alarak devamlı karıştırarak koyu bir kıvam
alana kadar pişirin.Kıvamını alınca ateşten indirin ve tereyağını ekleyin.
Mikserle 10 dakika çırpın.Krema hem soğuyacak hemde akışkan
bir kıvamda olacaktır.
Kremanın ve bisküvilerin mutlaka soğuk olması gerekmektedir.
Kremayı bir bisküvinin iç kısmına bolca sürün ve diğer bir bisküvi ile
kapatın.Bütün hepsi bittikten sonra bir tabağa hindistan cevizi alın.
Ve prenseslerin kenar kısımlarını hindistan cevizine bulayın.
Üstlerine kalp çikolatalar koyarak süsleyebilirsiniz.
Kremanın yarısına kakao yada 40 gr çikolata katarak,
iki farklı tat da prenses hazırlıyabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Sevgiyle..



0 comments: