hamur işi,

SİMİT POĞAÇA NASIL YAPILIR

Haziran 07, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



SİMİT POĞAÇA

     Merhabalar,
 Simit deyince akan sular durur denir ya benim için de aynen bu tabir geçerlidir.
 Her alış verişe çıktığımız da yada ani gelen komşularla çay sohbetine girişince mutlaka çayın 
 yanında simit olmazsa olmaz..
 Domates,peynir,zeytin ve sıcacık simitlerle çay değişmez bir ikram..
 Sokak simidini evde de yapsak o simit fırınlarının yaptığı tadı vermiyor diyebilirim.
 Madem simidi bu kadar çok tercih ediyoruz,bizde simit tadında poğaçalar yapalım dedik.
 Ev fırınları ile elimizden geldiğince güzel bir lezzet çıkarmaya çalıştık,umarım sizlerde beğenecek_
 siniz..Aslında bu tarifin videosunu da hazırladım ama bir kez de resimlerle tarif olarak yazmak
 istedim...açıkcası genel istek de biraz ağır basınca tarifi yazarak anlatmak istedim.
 Çok fazla lafı uzatmadan tarifi vermeye başlayayım..
  • MALZEMELER:
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • Bu üçlüyü bir kaseye alın ve 10 dakika mayanın çözülerek kabarmasını sağlayın.
  • 125 gr eritilmiş margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Tuz
  • 7 su bardağı un
  • BATIRMAK İÇİN:
  • 1/2 fincan pekmez
  • 1/2 fincan su karışımı
  • 1 kase susam
  • İÇİNE:
  • 400 gr keçi lor peyniri
  • Maydanoz
  • Malzemelerimiz bunlar,hepsi hazırsa haydi yapmaya başlayabiliriz.
  • Öncelikle ilk başta yazdığım gibi mayayı 10 dakika beklettik ve maya kabardıysa,un hariç diğer malzemeleri sırayla ekleyerek karıştırın.
  • Önce 3 su bardağı un ekleyerek 5 dakika yoğurun.
  • Daha sonra 4 su bardağı unu da ekleyerek tekrar yoğurun.
  • Çabuk mayalanmasını istiyorsanız fırını 160 derece de ısıtın ve kapatın.
  • Hamuru mayaladığınız kasenizin üzerini örterek fırının içine koyun ve 1/2 saat içinde hamurun kabardığını göreceksiniz.
  • Diğer türlü en az 1 -1,5 saat beklemeniz gerekecektir.
  • Şimdi hamurumuz kabardığına göre mandalina büyüklüğünde bezeler yaparak tepsiye yerleştirin.Bu sırada da hamur kabaracaktır.Ve ikinci bir kabarma gerçekleşecektir.
  • Peyniri de maydanozla karıştırarak bir tabağa alın.
  • Pekmezi su ile karıştırın ve çukur bir tabağa koyun.
  • Susamı da bir tabağa yerleştirin.
  • Haydi o zaman toparlıyalım ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  • Yuvarladığınız hamurları avuç içi kadar açın ve orta kısmına peynirli maydanozu yerleştirin.
  • Alt ve üst kısmını ortada birleştirerek oval bir şekle getirin.
  • Hepsi aynı şekilde bittikten sonra önce pekmeze sonra susama batırın ve fırın tepsisine yerleştirin.
  • Fırın tepsisinde de 1/2 saat bekletin.
  • Üçüncü mayası da gerçekleşmiş olacaktır.
  • Fırını 175 derece de ısıtın ve üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık peynirli simit poğaçalarınız hazır...
  • Çayı demlediyseniz simit poğaçalarınız ikrama hazır..
  • Aşağıda ki resimlerle de tarifi bakarak uygulayabilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun..
  • Sevgiyle....
     Hamurun yuvarlanışı
     Peynir konuluşu
     Pekmeze batırılışı
     Susama bulanışı
     Fırın öncesi
  • Hamurun mayalanmış hali


SİMİT POĞAÇA İKRAMA HAZIR...

0 comments: