ANA YEMEKLER,

PATLICAN SÖĞÜRMELİ BEYTİ KEBAP NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR ?

Mart 22, 2018 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


           PATLICAN SÖĞÜRMELİ BEYTİ KEBAP


    Merhabalar,
 Evlerimiz de kebap çeşitlerini pek yapamayız ve ara ara bu işin ehli olan yerlerde yemeyi tercih
 ederiz.Mangal üzerinde pişen etler,bol acılı salçalı soslar,yanında yeşil salatası közlenmiş biber
 ve domateslerle damak zevkimize en uygunu seçer ve yeriz.
   Aslında biz de zaman zaman kebapları seçenlerdeniz ve severek yeriz...
Genellikle Güney ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde çok yenilen bir yemek olsa da özellikle
o yörenin insanının acılı yemek zevki açısından,uzun yıllardır tüm yörelerimiz de ''KEBAPLAR''
sevilen yemek çeşitleri arasındadır.
    Bizde bugün bu şahane lezzetlerin bir tanesini (evde pişirilmeye daha uygun olanı) evimizin
mutfağında pişirmek istedik.
     ''BEYTİ KEBAP''ın ortasına genellikle bulgur pilavı konularak servise sunulur.
Ben bir değişiklik yaparak köz patlıcan çok sevdiğimden bulgur pilavı yerine patlıcan söğürmesi
koyarak servise sunmak istedim ve çok da lezzetli oldu.
     Kebaplar içinde patlıcan da çok kullanılan bir malzeme olduğu için Beyti Kebapa da çok yakıştı.
Hepinize tavsiye ederim.İşte sizler için bu lezzetli kebapın tarifi..
Haydi buyrun hep birlikte hazırlıyalım...


  • MALZEMELER:
  • 7 adet Beyti Kebap içindir.
  • 350 gr orta yağlı (tek çekim) dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı ince doğranmış kuyruk yağı
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • maydanoz
  • tuz
  • kırmızı biber
  • PATLICAN SÖĞÜRME İÇİN:
  • 3 adet patlıcan
  • 1 diş sarımsak (benim sarımsaklarım biraz büyüktü)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz
  • kırmızı biber
  • SALÇA SOS:
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 su bardağı su
  • 7 adet büyük boy lavaş ekmeği
  • Yoğurt
  • Közlenmiş domates ve biber
  • YAPILIŞI:
  • Beytilerin köftesini hazırlamak için eğer evinizde zırh varsa bir mutfak tahtası üzerinde soğandan başlayarak bütün malzemeleri zırh yardımıyla çok küçük doğrayın.
  • Mutfak tahtası üzerinde kıyma,tuz ve kırmızı biber ilavesiyle hepsini birlikte iyice karışana kadar zırh ile keserek harmanlayın.
  • Enli şişlere takarak buzdolabına kaldırın ve dinlendirin.
  • SÖĞÜRME İÇİN,patlıcanları közleyin ve kabuklarından ayıklayın.Yıkamadan köz kokusu kalacak şekilde ayıklamanızı tavsiye ederim.
  • Küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Bir tavada tereyağını eritin ve sarımsağı içine doğrayın.Ateş üzerinde sarımsak tereyağ içinde lezzetini çıkarsın.
  • Patlıcanları,tuzu ve kırmızı biberi ekleyerek karıştırın.
  • Söğürmeniz kebapların ortasına yerleşmeye hazır...
  • Şimdi SALÇA SOSU 'da hazırlıyalım ve hepsini yerleştirmeye sıra gelsin.
  • Bir kasede salça,su ve zeytinyağını karıştırın.Orta ateşte bir taşım kaynatın.
  • Döküm tavanızı kızdırın ve kuyruk yağı ile yağlayın.
  • Hazırladığınız şişdeki beytileri tava da arkalı önlü kızartın.
  • Her bir lavaşa bir şiş alın ve rulo kıvırın.
  • Servis tabaklarına 2 parmak kalınlığında keserek yyuvarlak yerleştirin.
  • Tam orta kısıma patlıcan söğürme yerleştirin.
  • Lavaşın üzerine domates sos gezdirin ve yoğurt ekleyin.
  • Közlenmiş domates ve biberlerle süsleyin.
  • Nefis ''SÖĞÜRMELİ BEYTİ KEBABINIZ SERVİSE HAZIR..
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...






0 comments: