ŞERBETLİ TATLILAR,

TAHİNLİ UN HELVASI TARİFİ

Mart 25, 2018 Neşem Çelik 0 Yorumlar


   
                    TAHİNLİ UN HELVASI

      Merhabalar,
  Daha önce ''helvalar ''hakkında yazmış olduğum yazıyı okuyanlar hatırlıyacaktır.Helvaların bizim
  toplumumuzda ki yerini...En acılı günümüzde de ,kutlamalarımızda da,Osmanlıdan bu yana ilk
  akıla gelen tatlı helvadır.
  Bir çok çeşidi olan helvaların en çok pişirileni sanırım irmik ve un helvalarıdır.
  Kimimiz fazla kavurur şerbet ekleriz,kimimiz sütlü şerbet ile tatlandırırız.
  Aslında altın sarısı gibi parlayan ,şerbeti bol irmik helvası her zaman makbul olanıdır.
  un helvalarına gelince her eve göre farklı lezzetlerde pişirilse de sütlü şerbet ile olan en lezzetlileri
  arasındadır.
      Bana sorarsanız helvanın her türlüsünü çok severim.Ondandır ki değişik malzemeler ekleyerek
  farklı lezzette ki helvaları pişirerek sunmam ve sizlerle paylaşmam..
      Resmini gördüğünüz helvayı da çok beğeneceğinizi umuyorum..Lezzeti müthiş,yedikçe yediriyor.
   Ve en güzeli de midede hiç bir sıkıntı yaratmaması..onun için rahatlıkla ve istediğiniz kadar
    afiyetle yiyebilirsiniz.
        Ben çember içine yerleştirerek şekil verdim böylece rahat keserek servis yapabildim.
        İşte tarifimiz:


  • MALZEMELER:
  • 1,5 su bardağı un
  • 125 gr tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • ŞERBETİ İÇİN:
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • ÜZERİNE:
  • 1 büyük çorba kasesi iri doğranmış ceviz
  • Not:Bardak ölçüleriniz un ve şeker için aynı olmasına dikkat ediniz.
  • YAPILIŞI:
  • Tereyağını eritin ve unu ekleyerek kısık ateşte un kokusunu çıkarıp pembeleşene kadar kavurun.
  • Un ne kadar ağır ateşte uzun kavrulursa helvanız güzel olacaktır.
  • Şerbeti için ,Şekeri bir tencereye alın su ve sütü ekleyerek ,şeker eriyene kadar kaynatın.
  • Tahini ekleyerek ateşten indirin ve oda sıcaklığında ılıtın.
  • Şerbetin çabuk ılınmasını istiyorsanız tencereden bir başka kaseye hemen aktarın.
  • Pembeleşmeye başlayan una zeytinyağını ilave ederek unun kendini bırakmasını sağlayın.
  • Bu aşamada yavaş yavaş şerbetini vererek hızlıca karıştırın.
  • Helvanız kendini toparlayınca ateşten indirin ve demlendirin.
  • Servis tabağınıza 22 cm lik çemberinizi oturtun ve ortasına helvayı alarak üzerini düzeltin.
  • Cevizlerini serperek süsleyin.Ve çemberden çıkarın.
  • Soğuyunca üçgen dilimler halinde keserek ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..

0 yorum: