ANA YEMEKLER,

HİNDİLİ İSLİM KEBABI NASIL YAPILIR ?

Temmuz 03, 2018 Neşem Çelik 0 Yorumlar


                              HİNDİLİ İSLİM KEBABI

   Merhabalar,
Hindi etini eskiden sadece yılbaşı akşamları pişirirdik.Biraz da her yerde satılmadığı içindi sanırım..
Günümüz de hindi etinin faydaları sıralanmaya başlayınca biraz da tavuk eti hakkında yapılan bir sürü spekülasyonlardan dolayı gezen tavuk bulmaya çalışmaktayız.O da ne yazık ki büyükşehir ortamında ne derece doğrudur bilemiyoruz.Bu yüzdendir ki hindi etine biraz daha meyil etmekteyiz.
     Uzak durmamızın bir nedeni de ilk başta da söylediğim gibi her yerde pek bulamamamız ve halk
arasında sert olduğu düşüncesidir.
     Şu an için her iki düşüncede geçerli değildir.Artık büyük marketlerin bir çoğunda hindi etinin bir çok çeşidini bulabildiğimiz gibi,pişmesi konusunda da endişeniz olmasın.çok da lezzetli ve yumuşacık pişmektedir.
     Ayrıca faydalarına gelecek olursak,hindi de bulunan yağın,kırmızı etteki yağın ancak yarısı kadardır.
     Mineral deposudur.Başlıca minerallerden olan ''ÇİNKO''bağışıklık sistemini,yaraların iyileşmesini,vücudun yağ ,protein ve karbonhidratları sindirmesi için son derece önemli bir mineraldir.
     Şimdi gelelim bu lezzetli yemeğin yapılışına;
Videosunu da hazırladığım yemeğimizi ister sitemizin videolar bölümünden isterseniz ''NEŞEM ÇELİK YOUTUBE KANALIMIZ'dan izleyebilirsiniz.


  • MALZEMELER:
  • 650 gr kemiksiz hindi pirzola
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz + Karabiber
  • 1 kahve fincanı su
  • YAPILIŞI:
  • Bir tavaya zeytinyağını alın ve orta ateşe yerleştirin.
  • Hindileri dizerek bir yüzleri kızarana kadar pişirin.
  • Bu arada kuru soğanları yarım ay şeklinde sarımsakları halka doğrayın.
  • Hindileri çevirin ve tuzunu karabiberini sarımsakları,soğanları üzerine bırakın.
  • Alt kısımları hafif kızarınca ,soğanlar altta kalacak şekilde ters çevirin ve suyunu vererek kapağını kapatın kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Takribi 25 dakika gibi bir sürede yumuşayacaktır.
  • DİĞER MALZEMELER:
  • 3 yada 4 adet büyük kemer patlıcan
  • 2 adet büyük domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • Dilim kaşar peyniri
  • YAPILIŞI:
  • Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suda 10 dakika beklettikten sonra kurulayın.
  • 2 su bardağı ayçiçek yağını bir tavaya alarak kızdırın.
  • Patlıcanları bütünlemesine ince olacak şekilde uzunlamasına kesin.
  • Hindi sayısına göre her bir parça hindi için 3 patlıcan olacak şekilde kesin.
  • Kızgın yağda hafif kızartarak kağıt havlu serili tepsiye çıkarın.
  • Biberleri de ortadan ikiye keserek hafif kızartın ve onları da bir tabak içine alın.
  • Domatesleri halka keserek bir tabağa yerleştirin.
  • Kaşar peyniriniz de hazırsa şimdi gelelim hepsini toparlamaya ve şekil vermeye,
  • Pişen hindileri soğanlarından ayırarak bir tabağa çıkarın.
  • Patlıcanları 3'lü olarak üst üste yerleştirin.
  • Tam orta kısmına hindiyi koyarak bohça gibi kapatın.
  • Tam üstüne önce domates halkası,sonra biber en son kaşar dilimi koyarak bir kürdanla hepsini sağlama alın ve borcama dizin.
  • Bu arada hindileri pişirdiğiniz tavada ki soğan ,sarımsak ve yağın içine 1 yemek kaşığı domates salçası ile 3 kahve fincanı su ekleyerek orta ateşte bir taşım kaynatın.
  • Sosu tel süzgeçten geçirin.
  • Hindili islim kebabınızı hazırladığınız borcamın alt kısmına sosu bırakın.
  • Yağlı kağıdı ıslatın ve sıkın.
  • Kebabın üzerini kapatın.
  • 185 derece de ısıtılmış fırında 25 dakika daha pişirin.
  • Nefis lezzeti ve güzel sunumu ile ''HİNDİLİ İSLİM KEBEBI''servise hazır..
  • Hepinize afiyet olsun..
  • Sevgiyle...

0 yorum: