KEK-PASTALAR,

PAVLOVA NEDİR?NASIL YAPILIR?

Eylül 09, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


       Merhabalar sevgili dostlar,

  Yeni Zelenda ve Avustralya denilince ilk akla gelen tatlıdır PAVLOVA..

   Hikayesi olan tatlılardandır,kısaca anlatayım

  Dönemin en önemli balerinlerinden Anna Matveyevna Pavlova,1926 yılında Yeni Zelenda -Avustralya

  turnesine çıkar.Kaldığı otelin şefi ünlü balerinin şerefine bir tatlı hazırlamak ister.

  ''Dans etmiyor adeta uçuyor'' denilen balerinin bembeyaz tütüsünden etkilenen şef,bir balerin kadar

   hafif,kırılgan ve narin bir tatlı yapmaya karar verir.

   Tatlının Fransız bezesine benzeyen tabanı,tütünün ana şeklini oluşturur.Üzerinde ki krema katmanı

   ise tütünün üzerini kaplayan ince kumaşı temsil eder.

   İlk yapılan Pavlova'nın süslemesinde kullanılan kiviler ,balerinin giydiği tütünün üzerindeki yeşil

   gül yapraklarıdır.

   Tatlı o kadar çok beğenilir ki hem Yeni Zelenda da hemde Avustralya da Paskalya gibi önemli günler-

   de kurulan özel sofralar da baş köşeyi alır.

   O günden bu güne de Yeni Zelenda ve Avustralyanın milli tatlısı olarak kabul edilir.

           Hem göze hemde mideye hitap eden bu güzel tatlıyı hep birlikte hazırlıyalım.

    İster pasta görüntüsünde bütün olarak ,isterseniz servis açısından daha kolay olan tekli formu ile

    hazırlamanız mümkün.Bezenin kırılgan yapısı nedeniyle bütün olarak hazırlanan servis açısından

    pek kolay olmadığı için ben sizlere tekli olanı yazdım..Ama görsellerde her ikisi de mevcut..



  • MALZEMELER:
  • 3 ad yumurta beyazı
  • 80gr pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • KREMASI:
  • 300 ml krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 200 gr labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • SÜSLEMEK İÇİN:
  • Mevsimine göre meyveler
  • HAZIRLANMASI:
  • Yumurtalarınızın oda sıcaklığında olması için buzdolabından 2 saat önce çıkarın.
  • Yumurta beyazlarını mikser kabınıza alarak önce orta seviye de başlayarak daha sonra yüksek devirde çırpmaya başlayın.
  • Yumurtalarınız köpük kıvamına gelmeye başlayınca azar azar pudra şekerini ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Tam kıvamını almaya başlayınca  nişasta ve sirkeyi ekleyerek tekrar çırpın.
  • Kıvamı traş köpüğü halinde olacaktır.
  • Mikser kabınızı ters çevirdiğiniz de düşmeyecek kıvam..
  • Fırın tepsinizi yağlı kağıt ile kaplayın.
  • Karışımı krema sıkma torbasına alın ve aralıklı olarak çanak şeklinde sıkarak yerleştirin.
  • Yani şeklini verdiğiniz çanakların orta kısımları boş olacak.
  • Fırınınızı 100 derece de ısıtın ve 60 dakika pişirin.
  • Bezelerinizin sönmemesi için fırını söndürün ve fırın kapağını aralayarak soğumaya bırakın.
  • KREMA:
  • Kremayı mikser kabınıza alın ve yoğun kıvam alana kadar çırpın.
  • Labne peynirinin suyunu iyice süzün  ve vanilya ile birlikte kremaya ekleyerek karıştırın.
  • Hepsini birlikte güzelce çırparak pürüzsüz kıvama getirin.
  • Soğuyan çanak bezelerini servis tabağına alın ve yine krema sıkma torbasına aldığınız krema ile orta boşlukları doldurun.
  • Arzu ettiğiniz meyveleri küçük doğrayarak üzerlerini süsleyin.
  • Pavlova hemen yenildiğinde bezeler kırılgan yapısını kaybetmeyecektir.Aksi takdirde krema ile dolan bezeler biraz yumuşak kıvama gelmektedir.
  • Sizlere tavsiyem bezeleriniz ve kremanız hazır olsun,ikram edeceğiniz zaman içlerini doldurun ve süsleyerek servis yapmanız..
  • Bu hem göze hem mideye hitap eden tatlıyı özel günleriniz de sevdiklerinizle paylaşın.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...💖💖💖

0 comments: