Pratik Güllü Lokum,

Pratik Güllü Lokum

Kasım 06, 2015 Mutfakta pişer gazeteye düşer 1 Yorumlar

GÜLLÜ LOKUM...

MALZEMELER:
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 dolu yemek kaşığı gül reçeli
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı gül suyu
1 paket krema (200 ml.)
1 su bardağı hindistan cevizi
Kremanın içine :4-5 damla gül suyu
gıda boyası (toplu iğne başı kadar kırmızı)

YAPILIŞI:
Bir tencereye sütü,şekeri,nişastayı,unu ve reçeli alın karıştırın.
Orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.Pütürsüz olması için koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Ateşten indirdikten sonra tereyağ ve gül suyunu ekleyerek 5 dakika çırpın.
Büyük bir tepsiyi ıslatın ve 1cm.kalınlığında karışımı boşaltın.
Buzdolabında bir gece bekletin.Üzeri çatlamaması için streç ile kapatın.
Kremayı koyu bir kıvam alana kadar çırpın ve gül suyu ekleyin.
Soğuyan muhallebinin üzerine bir mala yardımıyla kremayı sürün ve 15 dak.daha buzdolabında bekletin.
Hindistan cevizini bir tabağa yerleştirin.
Kreması da sertleşen muhallebiyi 5x10 cm.lik şeritler halinde kesin.Kesilen parçaları rulo kıvırın ve hindistan cevizine bulayın.
Servis tabağına dizdiğiniz lokumlarınız servise hazır.
Nefis lezzetiyle misafirleriniz çok memnun kalacaklar..
Canınız lokum çektiğinde hemen yapabileceğiniz bir lezzet..yumuşak dokusu,ağızda eriyen lezzetiyle sizi mutlu edecek..
Sevgiyle kalın,afiyet olsun..

1 yorum: